Kultura a společnost

Filmy, na které se můžeš těšit v druhé polovině roku 2013

Rok 2013 je rokem, kdy mají premiéru opravdové filmové perly, což v první polovině roku dokázali už Bídníci, Oz: The Great and Powerful nebo třeba Velký Gatsby. Na co se můžeme těšit v druhé polovině roku?

Osobně si myslím, že rok 2013 co do filmů určitě nezklame a vybere si každý, jak co do žánrů tak do obsazení filmů – přeci jen i první polovina roku byla celkem nabitá. Leviathan, Bídníci, Oz: The Great and Powerful, Iron Man 3, nový Star Trek… v červnu ještě uvidíme Muže z Oceli (premiéra byla 14.6) nebo třeba pokračování Pixarovského animáku Příšerky s.r.o, Monsters University (Univerzita pro příšerky, premiéra ČR i SR 20. června). Mám pro tebe seznam filmů, které si od července nesmíš nechat ujít.

O prázdninách si vybere každý

Červenec bude měsícem multižánrů, kde si vybere opravdu každý – hned na začátku měsíce má premiéru Já padouch 2, kterému určitě přijdou na chuť milovníci animáků a děti – ta samá skupina určitě uvítá i druhý díl Šmoulů na začátku srpna.

Ve stejný den jako Já padouch 2 má premiéru dobrodružný western The Lone Ranger (Osamělý jezdec), který si jistě nenechá ujít žádný fanoušek Johnnyho Deppa. Film má na svědomí Gore Verbinski, autor prvních tří Pirátů z Karibiku, animovaného filmu Rango (kde Johnny Depp namluvil jednu z postav), nebo třeba kultovního hororu Kruh z roku 2002.

Johnny Depp si prý točení The Lone Ranger velmi užil a já osobně jsem na film moc zvědavá.
zdroj: csfd.cz

Pro fanoušky X-menů taky koncem července vyjde nově zpracovaný Wolverine v hlavní roli s Hugh Jackmanem, který si zahrál i v originální „X-menovské“ verzi Wolverina a letos už jsi ho mohla vidět v nově zpracovaných Bídnících spolu s Anne Hathaway a Amandou Seyfried – film asi před měsícem vyšel na DVD. A pak pro diváky všech věkových skupin tu v červenci bude komedie The To-Do List.

V srpnu si na své přijdou milovníci fantasy – premiéru bude mít po třech letech druhý díl Percyho Jacksona – Moře nestvůr, taky film podle knížky Nástroje Smrti: Město z kostí. V hlavní roli se můžeš těšit na Lily Collins (Abduction) a Jamie Campbell-Bowera (Twilight: New Moon). Na tento film jsou zvědavi hlavně fanoušci knižní série, kteří se bojí, že to režisér „podělá“ – no, uvidíme.


Trailer – Město z kostí

Podzim otevřou One Direction, rok zakončí Hobit

Už pátého září u nás bude mít premiéru 3D film o One Direction, This is Us. Nějak čuchám, že s mými spolužačkami to bude k nevydržení… ☺ Film distribuuje Falcon a bude k vidění v síti CineStar a CinemaCity, stejně tak v GA Cinema. V IMAXU se film promítat nebude, což se nedá říct o filmu Metallica: Trough The Never, který má premiéru 29. září. Taky nás v září čeká premiéra filmu Machete Kills, pokračování úspěšných filmů Machete z roku 2010 a Grindhouse: Machete z roku 2007.


Trailer – Metallica: Trough The Never

V říjnu se pak můžeš těšit na 3D sequel k filmu Sin City s názvem A Dame to Kill For, nebo taky na Paranormal Activity 5 – na to se osobně těším teda sakra hodně. V listopadu do kin přijde animované 3D Free Birds – jednu z hlavních postav namluvil Owen Wilson. Pro fanoušky Marvelu, ať už v komiksové nebo filmové podobě (Avengers, Iron Man…) bude v listopadu naprostou nutností druhý Thor, a tři týdny po něm pro všechny, kdo mají rádi věci s dějem a myšlenkou nebo Jennifer Lawrence, druhý díl Hunger Games s podtitulem Catching Fire.


Trailer – Hunger Games: Catching Fire

23. listopadu bude taky velký den pro všechny fanoušky britského sci-fi seriálu Doctor Who – ten den totiž bude odvysílán padesátivýroční speciál seriálu – vysílat se bude ve 3D a v Británii ho budou promítat i některá vybraná kina. A nakonec v prosinci rok zakončí druhý díl filmové trilogie The Hobbit: Desolation of Smaug od Petera Jacksona, tvůrce oscarového Pána Prstenů, v hlavní roli se můžeš těšit na Martina Freemana a Orlando Blooma, takže rozhodně bude na co koukat.


Trailer – Hobit: Šmakova dračí poušť

Štítky