Vědci přicházejí se zdravější čokoládou

Zdravější čokoláda

Snad každý z nás miluje čokoládovou pochoutku a jen málokdo jí dokáže odolat. Tato dobrota ale kromě své lahodné chuti obsahuje vysoký podíl tuku, který tělu nesvědčí. A právě s takto nezdravou čokoládou chtějí vědci z Britské Warwické Univerzity skoncovat a nahradit ji zdravější alternativou, která místo tuku bude obsahovat ovocné šťávy. Zjistili totiž, že ovocné šťávy dokážou snadno imitovat tuk, aniž by čokoláda ztratila svou chuť, hladkou texturu a další své typické vlastnosti. Čokoláda s tukem a s ovocnými šťávami tedy budou od sebe k nerozeznání, ovšem s tím rozdílem, že čokoláda s ovocnými šťávami bude nízkotučnou, zdravější, avšak i nadále chutnou pochoutkou. Vědci ale mimo jiné přiznali, že náhradou ovocných šťáv může být i voda s malým množstvím kyseliny askorbové. V současné době přenechávají svou techniku potravinářskému průmyslu. Je tedy už jen otázkou času, kdy si na zdravější čokoládě budeš moct pochutnat i ty.

      

Líbí se ti tento příspěvek?

Tagy

Tagy:

Nepřehlédni další zajímavé příspěvky

Přidej komentář