Na první pohled nepravděpodobné. Na druhý pohled realita: i v jídle můžete udržovat krok s módou.

avatar

Redakce Kámoška.cz
Píšeme o všem, co nás zajímá a baví!

Chcete být opravdu IN? Tak sledujte trendy i ve stravování!

Takže pokud jste lovkyněmi trendů, nezapomeňte k vlasům, oblečení, obuvi, šperkům, líčení, brýlím, barvám nebo hudbě přidat i ta správná trendy jídla! A nemusíte mít strach, trendy jsou teď jídla zdravá, podporující rychlost metabolismu a správnou výživu celého těla! Mezi nejmodernějšími pokrmy najdete jídla kvašená, připravovaná taste waste, dále vymazlené pastrami, nostalgické brinner anebo třeba kvalitní jídlo z food trucků.

Lokální zdroje teď frčí

A poznáte to i na akčním letáku Penny, který nabízí potraviny z českých regionů. Kde ještě hodně pocítíte trend lokálních zdrojů, jsou restaurace. Většina šéfkuchařů už si našla spolehlivého a kvalitního lokálního dodavatele sýrů, ovoce, zeleniny, masa či bylinek.

Nebo mají své restaurační zahrádky, kde se nesedí, ale pěstují se bylinky a zelenina přímo pro restaurační kuchyni. A nejen to. Jsou teď velmi v oblibě restaurace založené na chovu svých vlastních zvířat určených na maso anebo na produkci mléka, ze kterého pak dělají sýry a další mléčné pochutiny.

Kdo chce být in, kupuje lokální produkty a chodí do restaurací, kde se vaří z lokálních zdrojů. A nezapomeňte, že v těchto zařízeních musíte být viděny, abyste opravdu mohly potvrdit, že jste IN. Takže kámošku vždy s sebou!

Které suroviny jsou moderní?

Samozřejmě, že ty lokální! Ale pojďme si je popsat podrobněji. Nejvíce své okolí přesvědčíte o tom, že jste trendy ve všech směrech, když budete používat jak nové moderní suroviny, tak ty znovuobjevené. Žádné jídlo pro vaše hosty se nemá obejít bez kadeřávku, kvazi obilovin (například quinoa, amaranth či jáhly) nebo bez mořské řasy.

Jinými slovy se v trendech přesouváme od italské kuchyně plné mouky, ke kuchyni řecké nebo asijské, kde vévodí suroviny bez lepku. A suroviny plné zdravých mořských darů, a to jak rostlinných, tak živočišných.

Jídlo podle místní kuchyně? IN je Vietnam, Thajsko nebo Řecko

A vždy si můžete vybrat, jestli dáte přednost méně ochucené přírodní variantě těchto kuchyní, nebo kořeněným dobrotám, které vás rozhodně nenechají chladnými. Díky tomu, že se nové trendy ve stravování dostávají čím dál více do popředí společenského zájmu, nabízejí i obchody různé koutky a akce, kde můžete nakoupit podle poslední módy. Kaufland Leták vás o tom vždy přesvědčí.

Taste waste, pickles, pastrami, brinner  a food trucky… jak se v tom vyznat?

Není to až tak složité. A foodies (lidé, co se zajímají o trendy stravování) si to rychle osvojí: Taste waste je vaření beze zbytků. Je moderní doma i v restauracích. Kde najdete tohle označení, tam je IN se jít najíst. Vaří totiž ekologicky, s minimem zbytků a odpadu. Jde o komplexní zpracování surovin – třeba u mrkve od slupky až po nať!

Pickles není nic jiného než kvašená zelenina. Klasické české a znovuobjevené kvašené zelí, okurky a všechna ostatní zelenina. Našemu tělu dodává mnohé z toho, co opravdu potřebujeme, a to díky mléčnému kvašení. Zkvasit se dá nechat téměř vše, stačí k tomu zelenina, sůl, voda.

Brinner je spojení slov breakfast a dinner (Breakfast for Dinner). Tedy anglická snídaně po celý den, včetně večerů. Tohle jídlo se prostě neomrzí. A co Pastrami? Vynikající hovězí hrudí, naložené, uzené a poté vařené v páře do měkka. Nabízeno teď je v moderně se orientujících restauracích, ovšem i v řeznictví. Kdo je trendy, objednává si jej!

Food truck není nic jiného než náklaďák s jídlem – pouliční stravování, street food. I k nám se dostává pohoda asijských ulic plných nabízeného čerstvě uvařeného jídla. Tenhle trend je ústupem od nastrojeného stolování, ale ne od kvality. A je moc příjemný! Na který trend se zaměříte jako první?

Líbí se ti tento příspěvek?

Tagy

Tagy: , , ,

Nepřehlédni další zajímavé příspěvky

Přidej komentář