Že je léto dávno pryč? Nevadí, vy si ho můžete přivést zpátky aspoň na chvilku. Party ve španělském stylu vám rozproudí krev a vytrhne vás z chmurných podzimních nálad. Kdo by taky smutnil se sklenkou dobrého vína v ruce a žaludkem plným dobrot!

avatar

Redakce Kámoška.cz
Píšeme o všem, co nás zajímá a baví!

Živá hudba v ohnivém španělském rytmu, skvělé víno a jídlo a pestrá výzdoba. To jsou tři základní pilíře úspěchu. Večírek ve španělském stylu je jasnou výhrou jak při oslavách s přáteli, tak při větších akcích pro firmy. Jen si musíte dát pozor, abyste vše dotáhli do detailu.

Vezměte to hezky od pozvání

Začněte už u pozvánek, ty stylizujte do španělského stylu. Mohou mít tvar kastanět či vějíře nebo je může zdobit krajkový reliéf. Abyste zajistili zábavu pro všechny, nezapomeňte v pozvánce zmínit dress code. Ke španělskému večírku neodmyslitelně patří pánské rozevláté košile s květinovými vzory a volány, toreadorské obleky a sukně s volány a vějíře pro dámy.

Prostor vyzdobte sytými barvami a květinovými dekoracemi, na stoly položte krajkové ubrusy a postavte na ně karafy na víno a vázy s květinami. Musí tu však zůstat i místo na jídlo, protože to je středobodem party.

Jídlo a zase to jídlo…

Už od začátku musí být na stolech tapas v nejrůznějších podobách. Tapas má své jméno od slova „tapa“, což znamená poklička. Servíruje se totiž k pití a vzhledem k teplotám ve Španělsku je třeba jídlo chránit před hmyzem pokličkou.

Ideální bude na začátek zvolit chladné varianty jako je šunka (jamon), klobásky, olivy či oříšky. Teplé tapas přijde na řadu později, až budou přítomni hosté. Servírovat je však můžete i jako obsah rautu, když použijete ohřívací nádoby na jídlo, může být vše připraveno už před příchodem hostů. Takové nádoby vám jistě rádi zařídí přímo v cateringové společnosti, která pro vás občerstvení bude chystat.

Chybět nesmí ani plody moře, ty si Španělé rádi dopřávají na všechny způsoby – smažené, grilované, či v paelle. Španělsko je veliké a díky tomu je rozmanitá i jeho kuchyně, takže možností je opravdu hodně. Na španělském rautu by mělo být i ovoce a zelenina, které jsou ve Španělsku všudypřítomné.

Nicméně kromě darů moře a zeleniny byste měli myslet i na maso. A když jsme ve Španělsku, tak to nemůže být jiné maso než hovězí. Hovězí steaky na grilu či jinak upravené hovězí si jistě vaši hosté zamilují.

Dezerty musí být!

Rozhodně nezapomeňte na sladké. Vyzkoušet můžete churros – koblihové těsto v cukru a čokoládě, zmrzlinu nebo jogurt. Připravit můžete i některý z vyhlášených dortů či krémů.

K pití servírujte víno, víno a zase víno. Úspěch jistě sklidíte i se sangrií, v které se mísí víno, brandy, ovocná drť. Dále pak nešlápnete vedle s vodou a klasickým nealkem či domácími limonádami.

A co zábava?

Jednoznačně hudba a tanec ve španělském rytmu! Žhavé flamenco, kytara, kastaněty, tamburíny… Objednat můžete profesionální tanečnici flamenka a kytaristu a naučit se pár základních kroků. Nebo si můžete pustit hudbu reprodukovanou a bavit se po svém. Španělská hudba vás jistě nenechá dlouho nečinně sedět na židli. Uvidíte, že za chvíli bude na parketu celé osazenstvo.

Španělskou party si jistě užijete naplno, jinak to totiž nejde. Jižanský temperament vás strhne a nedovolí vám se zastavit až do brzkých ranních hodin.

      

Líbí se ti tento příspěvek?

Nepřehlédni další zajímavé příspěvky

Přidej komentář