I v naší malé zemi najdeme food blogerky a blogery, jejichž blogy stojí za to číst. Některé možná sami čtete a vaříte podle jejich receptů.

avatar

Gabriela Procházková
Ve světe blogů jako ryba ve vodě.

České food blogerky a food blogeři, které musíte sledovat

Mnozí z nich už vydali svoje vlastní kuchařky, které se prodávají po tisících. Takže se určitě vyplatí sledovat jejich kulinářské umění. Třeba vám pomůžou, až budete doma hostit návštěvu nebo si podle nich připravíte nedělní oběd.

Koko neboli Veronika Kokešová patří k absolutní špičce. V loňském i předloňském roce se stala blogerkou roku v kategorii food. Její pořad Menu domů na Streamu už od svého vzniku trhá rekordy ve sledovanosti a pořád má co nabídnout. Vystudovala vysokou hotelovou školu a můžete si ji mimo jiné poslechnout také v rádiu. Videorecepty se těší velké oblibě, zvlášť proto, že mnohem lépe pochopíte. Koko vše názorně ukazuje, je moc sympatická a na nic si nehraje. Je zkrátka sama sebou a možná proto si také získala srdce tolika příznivců.

Nejčastěji podle ní vaříme: Sushi – absolutně dokonalé, všechno perfektně vysvětlené, včetně ingrediencí. Vždycky se nám povedlo a všichni si na něm pochutnali. Mňam!

Co jste o ní možná nevěděli: ve svém volném čase ráda maluje.

Webové stránky: www.menudomu.cz.

Kuchařka ze Svatojánu je velmi uznávaná pro svou poctivou a hlavně zdravou kuchyni. Blog má plný netradičních receptů evokujících voňavý venkov, určitě vám připomenou jídla od babičky. Eva Francová je výtvarnice na volné noze a její blog se zalíbí hlavně příznivcům vegetariánské a veganské stravy. Najdete na něm stovky receptů, ani byste nevěřili, že to mohla všechno zvládnout jedna jediná osoba.

Nejčastěji podle ní vaříme: domácí energetické tyčinky. Přesně takové, jaké mají být. Chutné, zdravé, ochucené přírodním medem.

Co jste o ní možná nevěděli: vystudovala Vysokou školu chemicko-technologickou.

Webové stránky: www.kucharkazesvatojanu.blogspot.cz

Kristinu Hrubou známe spíš jako Děvče u plotny. Její slaďoučký blog je plný nádherně vyfocených dortíků. Inspiruje mnohé domácí cukrářky, co zatoužily živit se pečením dortů. Možná bude inspirovat i vás. Určitě ale nečekejte rádoby dorty všemožných barev potažené „marcipánem“ a podobnými hmotami, nýbrž ultralahodné, poctivé a chutně vyvážené specialitky. Jinde je nenajdete, protože je v nich cítit vliv severské kuchyně. Není proto divu, že Kristina peče do několika brněnských restaurací, objevila se v televizi i v oblíbených časopisech.

Nejčastěji podle ní vaříme: Pavlovu s jahodami. Uchvátila nás její lehkost, sněhové těsto se rozplývá na jazyku.

Co jste o ní možná nevěděli: i díky pečení se naučila švédsky.

Webové stránky: www.devceuplotny.cz

Pana Cuketku zná každý, je prověřená stálice. K němu si většina milovníků dobrého jídla chodila a chodí pro rady a zkušenosti. Už před lety jsme se pídili po informacích, kde sehnat nedostupné ingredience, v které restauraci dobře vaří a kde ochutnat něco exkluzivního. Blog píše Martin Kuciel už od roku 2006, jídlem žije a za tu dobu si vydobyl pozici food blogera, jehož názory jsou respektovány odborníky.

Nejčastěji podle něj vaříme: zkuste třeba Dobošův dort, původem je z Maďarska. Dokonalost sama.

Co jste o něm možná nevěděli: je absolventem lékařské fakulty.

Webové stránky: www.cuketka.cz

Také blog Chez Lucie jsme si zamilovali. Hlavně kvůli tomu sladkému – nejde odolat. I Lucie Dvořáková je vášnivou cukrářkou a dává o sobě vědět na blogu, který má jen na Facebooku přes 7000 fanoušků. Lucie péct umí, své dorty dodává do několika pražských kaváren a restaurací. Fotky má důkladně naaranžované, stylové a nad všemi se vám sbíhají sliny.

Nejčastěji podle ní vaříme: panna cottu na několik způsobů.

Co jste o ní možná nevěděli: na Apetit pikniku prodala přes 500 makronek a 140 cheesecaků.

Webové stránky: www.chezlucie.cz

A jaký je váš oblíbený food bloger? Doporučte nám ho, rádi se poučíme.

      

Líbí se ti tento příspěvek?

Tagy

Tagy: ,

Nepřehlédni další zajímavé příspěvky

Přidej komentář